Ugrás a tartalomra
     

Hatalmas telek cserélt gazdát a reptér közelében

Az Erste Bank Hungary Zrt. 100%-os tulajdonában álló, ingatlankezeléssel és-értékesítéssel foglalkozó Erste Ingatlan Kft. tulajdonában lévő 170 hektáros ecseri területből 57 hektár adásvételéről szóló megállapodást írt alá egy nemzetközi logisztikai céggel, amely 100 ezer négyzetméteres high bay warehouse építését kívánja megvalósítani Ecseren. Tegnap egyébként szintén egy Ecserhez kapcsolódó bejenetésről írtunk miszerint a JYSK ott építi fel 560 ezer négyzetméteres alapon az új magyarországi logisztikai központját.

Az Erste értékesítésével közel 1 éves tárgyalási sorozat zárult le. A beruházás érdekében a terület infrastrukturális fejlesztéseit elindítottuk, és bízunk benne, hogy ez a további értékesítéseket is segíteni fogja - mondta Gégény Andrea, az Erste Ingatlan Kft ügyvezetője.

Az Erste Ingatlan további fejlesztési területekkel rendelkezik az M0-s autópálya ecseri lehajtójánál, amelyet ütemezetten kíván értékesíteni - tette hozzá Molnár Melitta, a terület asset managere.

Rövid időn belül ez a második hasonló nagyságrendű telekeladási tranzakció amely a VLK Cresa nevéhez fűződik. A Gyálon megvalósult közel 100.000 m2-es PEPCO logisztikai központ nemrég került átadásra és az épületben már próbaüzem folyik, mig az Erste által most eladásra került 57 hektár gyáli területen még egy ennél is nagyobb logisztikai központ megvalósítását tervezi a JYSK.  A két nagyon hasonló tranzakció kondícióinak összehasonlítása alapján elmondhatjuk, hogy drasztikusan nem csökkentek a telekárak Budapest vonzáskörzetében ami optimizmusra adhat okot ebben a nehéz időszakban is. - mondta el Valter Kalaus, a VLK Cresa ügyvezető partnere.

https://www.portfolio.hu/ingatlan/20200415/hatalmas-telek-cserelt-gazda…