Új tervek az M0-s nyugati szakaszának megépítésére

 

További ingatlanfejlesztések jelenhetnek meg a hazai piacon

A Colliers International EMEA ipari és logisztikai központokról szóló jelentése szerint az erős bérlői bizalomnak köszönhetően az ipari és raktáringatlanok iránti kereslet az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) piacok 50 százalékában nőtt, szemben a 2017-es 35 százalékkal. Mindez az egész gazdaságban jelenlévő olyan kihívások ellenére, mint a protekcionizmustól való félelem, illetve az amerikai és az uniós kereskedelmi partnerek közötti kereskedelmi feszültségek.

Megjöttek a raktárpiac friss adatai - 2018. második negyedév

A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma közzétette a 2018 második negyedévére vonatkozó ipari ingatlanpiaci adatait. 

Dinamikus lendületben az Airport City Logisztikai Park

Három friss tranzakció nyomán közel 8000m2 raktár, illetve iroda bérleményre született megállapodás a CPI tulajdonú logisztikai parkban.

Fordulat a hazai raktárpiacon? - Ez lehet az új irány

Minimális megszakításokkal négy éve tart az üresedési ráta csökkenése a hazai ipari ingatlanok piacán, 2018 első negyedévében azonban minimális, 0,2 százalékpontos emelkedés következett be. A kérdés az, hogy ez egy hosszabb folyamat kezdete, vagy szintén egy rövid megszakítás az üresedés csökkenésében.

Villámgyorsan épül Magyarország legnagyobb logisztikai központja

A francia GSE Group Üllőn megtartotta a Goodman fejlesztésében épülő Auchan-központ bokrétaünnepségét. A komplexum Magyarország legnagyobb logisztikai fejlesztési projektje, az épületegyüttes teljes területe 87.200 m2. A rekordgyorsasággal épülő központot a tervek szerint a nyáron adják át.

Repülési oktatóközpontot fejleszt a WING a Wizz Air számára

Egyedülálló beruházás keretében teljesen a Wizz Air igényeire szabott nemzetközi repülési oktatóközpontot fejleszt a WING Zrt. a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szomszédságában.

A Cushman & Wakefield ipari fejlesztési telkeket adott el

A Cushman & Wakefield ipari fejlesztési telkeket adott el

Elindultak a spekulatív raktár fejlesztések

Új, 25 ezer négyzetméter alapterületű csarnokegyüttest adtak át az East Gate Business Parkban, amivel a park területe több mint 100 ezer négyzetméterre nőtt. 

Mi hiányzik a szakembereknek a logisztikai piacon? És miért várnak a fejlesztők? – beszélgetés Pusztai Andreával

Nemrég a BIEF (Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma) közzétette 2017 negyedik negyedéves ipari ingatlanpiaci adatait, amelyből jól látszik, hogy bár igen aktívak voltak a szereplők, a szakembereknek továbbra is hiányérzetük van. A piacról, a tendenciákról és a hiányokról beszélgettünk Pusztai Andreával, a Colliers International ipari ingatlan üzletágának társigazgatójával.

Alig maradt ipari és logisztikai fejlesztési terület Magyarországon

Szinte alig maradt bérbe adható ipari és logisztikai ingatlan Magyarországon, miután 2017-ben a bérbe adott bruttó ipari ingatlanterület az előző évihez képest 44 százalékkal, abszolút piaci rekordnak számító 617 ezer négyzetméterrel nőtt – hangzott el az MLSZKSZ szervezésében megrendezett Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferencián, Herceghalmon.

Sürgősen ingatlanfejlesztésekre van szükség az agglomerációban

A 2017 harmadik negyedévi stagnálás után úgy tűnt, hogy nem csökken tovább az üresen álló raktárterületek aránya az agglomerációban, az év utolsó negyedéve azonban rácáfolt erre. Jelenleg az agglomerációban lévő - több mint 2 millió négyzetméternyi - raktárcsarnokok mindössze 4 százaléka áll üresen, ami újabb rekord a logisztikai ingatlanok piacán - derül ki a BRF legfrissebb piaci elemzéséből.

Te be mernél lépni ezekbe a misztikus ingatlanokba?

Az ingatlanpiacon sokszor méltatlanul kevés szerep jut az ipari és logisztikai ingatlanoknak, jóllehet a raktározás és a logisztika emberek tízezreinek ad munkát, és a kereskedelem egyik alappillérét jelenti. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a szektorban 2017-ben is egymás után dőltek meg a rekordok.

Mi történt 2017-ben az ingatlanpiacon? Befektetések, fejlesztések, átadások

Mozgalmas év volt 2017, szokásunkhoz híven most is átnéztük az esztendő történéseit és eseményeit. Irodaházak, logisztikai központok, gyárépítések, befektetések és fejlesztések minden mennyiségben. De sajnos a cikk keretei nem elégségesek, hogy mindent összefoglaljunk.


A Prologis megvásárolta az M0 Central Business Parkot

Budapest szintet lép a nemzetközi irodapiacon – interjú Salamon Adorjánnal, az Eston elnök-vezérigazgatójával

A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma nemrég közölte a hazai irodapiac legújabb negyedéves adatait. A friss statisztikákról, az irodapiac tendenciáiról és a jövőről kérdeztük Salamon Adorjánt, az Eston International elnök-vezérigazgatóját.

 

Tartalom átvétel