Mit hoz 2019 a logisztikai ingatlanok piacán?

2018-ban is tovább folytatódott az európai logisztikai ingatlanpiac bővülése - hangzott el a Prologis mai sajtóeseményén. Erőteljes volt a kereslet, negatív rekordot döntött az üresedési ráta, és megkezdődött a bérleti díjak régóta várt növekedése. 

Varga Mihály: valóban új nyomvonala lesz az M0-nak

Január elején irtunk arról, hogy új nyomvonalon vezetnék az M0-s autópálya utolsó szakaszát, most viszont Varga Mihály Facebook oldalán is megerősítette, hogy valóban Esztergom felé terelik a forgalmat.  

Jó lehetőség az ingatlanpiacon - Egyre több a spekulatív raktár

Folytatódik a  CTPark West  következő ütemének fejlesztése 32 ezer négyzetméternyi spekulatív raktárterület felépítésével, melyből 19 ezer négyzetméterre már bérlői foglalás is érkezett.

Elfogytak az üres helyek az ingatlanpiacon

2018 negyedik negyedévében átadásra került az Üllő Airport Logistics Center két új fázisa összesen 91 760 négyzetméteren, így a budapesti és a Budapest környéki agglomeráció spekulatív ipari ingatlanállománya jelenleg 2 177 880 négyzetméter - derül ki a BRF 2018 negyedik negyedévi jelentéséből.

Új tervek az M0-s nyugati szakaszának megépítésére

A december utolsó napjaiban elfogadott tervek szerint az M1-es és Esztergom között épülhet meg az az új autópálya, amivel bezárulna a Budapest körüli autópálya gyűrű - írja a G7.hu.

További ingatlanfejlesztések jelenhetnek meg a hazai piacon

A Colliers International EMEA ipari és logisztikai központokról szóló jelentése szerint az erős bérlői bizalomnak köszönhetően az ipari és raktáringatlanok iránti kereslet az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) piacok 50 százalékában nőtt, szemben a 2017-es 35 százalékkal. Mindez az egész gazdaságban jelenlévő olyan kihívások ellenére, mint a protekcionizmustól való félelem, illetve az amerikai és az uniós kereskedelmi partnerek közötti kereskedelmi feszültségek.

Megjöttek a raktárpiac friss adatai - 2018. második negyedév

A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma közzétette a 2018 második negyedévére vonatkozó ipari ingatlanpiaci adatait. 

Dinamikus lendületben az Airport City Logisztikai Park

Három friss tranzakció nyomán közel 8000m2 raktár, illetve iroda bérleményre született megállapodás a CPI tulajdonú logisztikai parkban.

Fordulat a hazai raktárpiacon? - Ez lehet az új irány

Minimális megszakításokkal négy éve tart az üresedési ráta csökkenése a hazai ipari ingatlanok piacán, 2018 első negyedévében azonban minimális, 0,2 százalékpontos emelkedés következett be. A kérdés az, hogy ez egy hosszabb folyamat kezdete, vagy szintén egy rövid megszakítás az üresedés csökkenésében.

Villámgyorsan épül Magyarország legnagyobb logisztikai központja

A francia GSE Group Üllőn megtartotta a Goodman fejlesztésében épülő Auchan-központ bokrétaünnepségét. A komplexum Magyarország legnagyobb logisztikai fejlesztési projektje, az épületegyüttes teljes területe 87.200 m2. A rekordgyorsasággal épülő központot a tervek szerint a nyáron adják át.

Repülési oktatóközpontot fejleszt a WING a Wizz Air számára

Egyedülálló beruházás keretében teljesen a Wizz Air igényeire szabott nemzetközi repülési oktatóközpontot fejleszt a WING Zrt. a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szomszédságában.

A Cushman & Wakefield ipari fejlesztési telkeket adott el

A Cushman & Wakefield ipari fejlesztési telkeket adott el

Elindultak a spekulatív raktár fejlesztések

Új, 25 ezer négyzetméter alapterületű csarnokegyüttest adtak át az East Gate Business Parkban, amivel a park területe több mint 100 ezer négyzetméterre nőtt. 

Mi hiányzik a szakembereknek a logisztikai piacon? És miért várnak a fejlesztők? – beszélgetés Pusztai Andreával

Nemrég a BIEF (Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma) közzétette 2017 negyedik negyedéves ipari ingatlanpiaci adatait, amelyből jól látszik, hogy bár igen aktívak voltak a szereplők, a szakembereknek továbbra is hiányérzetük van. A piacról, a tendenciákról és a hiányokról beszélgettünk Pusztai Andreával, a Colliers International ipari ingatlan üzletágának társigazgatójával.

Alig maradt ipari és logisztikai fejlesztési terület Magyarországon

Szinte alig maradt bérbe adható ipari és logisztikai ingatlan Magyarországon, miután 2017-ben a bérbe adott bruttó ipari ingatlanterület az előző évihez képest 44 százalékkal, abszolút piaci rekordnak számító 617 ezer négyzetméterrel nőtt – hangzott el az MLSZKSZ szervezésében megrendezett Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferencián, Herceghalmon.

Tartalom átvétel