Ugrás a tartalomra
     

Eladó ipari ingatlan keresése

Vállalkozások ha számukra új ipari ingatlan keresésébe kezdenek, annak legtöbbször az az oka, hogy a meglévő hely már kevés, vagy a bérlői státusztól szeretnének szabadulni, gyakran kedvező hitel támogatásával. Nagyon erős Magyarországon, a saját ingatlan birtoklása iránti vágy céges vonalon is, Ez jelképezi a stabilitást közép és hosszú távon egyaránt, különösen a jelenlegi kavargó világban.

Megfelelő ipari ingatlan megtalálásához gyakran hosszú idő kell. mert a keresés megkezdésekor előfordul, nincs a piacon az ideális ipari ingatlan. Ki kell várni megjelenését, mellette akár szakember segítségét kérni.

Az ipar szereplői, gyártásra, raktározásra vagy egyéb speciális ipari tevékenységre keresnek ingatlan megoldást.

Idő múlásával, egyre szigorodnak azok a követelmények, amelyek között kell működniük vállalkozásoknak, emiatt korszerű, új, vagy felújított létesítményt keres mindenki.

Milyen szempontokra kell figyelni eladó ipari ingatlan keresése közben? 
(itt most a saját célra történő ipari ingatlan vásárlás szempontjait részletezem, a befektetési cél más)

A lokáció, általában a legfontosabb tényező. Ha lehet, nem akar senki messze költözni a jelenlegi helyétől. Szerencsés, ha ekkor már látszik alkalmas eladó ipari ingatlan, de ez ritkán fordul elő. Ha szükséges, ki kell terjeszteni a keresés területét, egy nagyobb sugarú körre. 

Következő szempont az ingatlan mérete. Általában egy kicsivel nagyobb épületet érdemes választani a szükségesnél, ez a sokéves tapasztalat. Anyagiak nyilván nagyon számítanak. Egyensúlyt kell találni e kettő között.

Meg kell vizsgálni milyen belső arányokkal rendelkezik a kiszemelt ingatlan, mennyire szolgálja a vállalkozás érdekeit. Itt nagyon széles a variációk száma ez egy általános jellemzője a gazdasági célra létrehozott ingatlanoknak. (ahány szakma, annyiféle tervezés)

Következő a jogi helyzet. Önálló ingatlan legyen az elsődleges cél. Osztatlan közös ipari ingatlant utolsó választásnak kell hagyni. Egy következő cikkben ezt részletesen kifejtem, de nem véletlenül a legolcsóbbak ezek!

Fontos szempont sok vállalkozás részére a kamionnal történő megközelítés biztosítása. Ha rendszeres a kamion forgalom, akkor keresni kell súlykorlátozás nélküli (főleg Budapesten) útvonalon vagy zónában eladó ipari ingatlant. 
Ha ritka a kamionos áru szállítás, lehet behajtási engedélyhez kötött területen, a kiszemelt ipari ingatlan.

Következő tényező a szükséges közmű kapacitások megléte. Ezt tapasztalatom szerint inkább adottnak gondolják az ipari ingatlant Keresők. A helyzet, hogy nagy különbség van egy-egy létesítmény esetén ebben a tekintetben. Ne hagyatkozzunk csak az Eladó információira, kérjük szakértő segítségét ha szükséges.

Ezeken kívül még további speciális tulajdonságok vizsgálatára van szükség amelyek sokszor egy adott szakmai területhez kötődnek. 

Kérdés esetén keressen bizalommal a Kapcsolat oldalon jelzett elérhetőségeken.